Hem / Luna Ungdomsboende

Väkommen till Luna Ungdomsboende

– en del av Utvecklingspedagogik

Här blir alla sedda och bekräftade

 

Med engagemang och hjärta hjälper vi ungdomarna att forma sin vardag till en helhet, med ungdomens intressen och behov i fokus. Vi har en nära samverkan med Lunagymnasiet vilket gör att vi kan skapa helhetslösningar som bidrar till såväl ett ökat välbefinnande på boendet såväl som en större möjlighet att nå målen i skolan. 

 

Individuellt utformade insatser

Att som ungdom bli sedd och bekräftad varje dag är en självklarhet för oss. Vi månar om en tydlig struktur med genomtänkta rutiner för att ungdomen ska uppleva att hens tillvaro blir så lätthanterlig som möjligt. Alla insatser är individuellt utformade efter ungdomens intressen och behov. 

 

Luna Ungdomsboende ligger i Hersby på natursköna Lidingö i Stockholms län, ett lugnt och grönt område nära kommunikationer, knappt två kilometer och cirka fem minuters bussresa från Lunagymnasiet. 

Kontaktuppgifter

 

Frimurarevägen 7D
181 41 Lidingö

 

Telefon: 072-450 70 58
E-post: carina.hildingsson@up.se

Vårt erbjudande

Luna ungdomsboende är ett LSS-boende för gymnasieungdomar med funktionsnedsättning inom autismspektrum. Boendet är alltid öppet och bemannat dygnet runt årets alla dagar. För att ansöka om en plats till ungdomsboendet ska du ha fyllt 15 år och vara antagen/gå på Lunagymnasiet. Hos oss är du välkommen att bo så länge du bedriver gymnasiestudier. 

När du bor hos oss på Luna ungdomsboende får du en egen lägenhet med två rum, badrum med dusch och toalett. Du har också tillgång till våra gemensamhetsutrymmen som kök, matrum, vardagsrum, tvättstuga och gym.

Hoppa över Aktuellt från oss

Vi samverkar med Lunagymnasiet

Klicka på verksamheten för att läsa mer om den.

Några ord från oss

”Det är verkligen fint att få följa en ungdoms resa genom sin gymnasietid. När de tar klivet till att laga sin egen måltid, prova på en ny fritidsaktivitet eller knyter starka band till en ny vän, då känner jag mig så glad över att få vara en vuxen vid deras sida.”

profilskissbild

Stephanie Worsöe

KONTAKTPERSON

Telefon: 072-083 67 35

E-post: stephanie.worsoe@up.se

Jag går det estetiska programmet på Lunagymnasiet och måla är nog en av de saker jag tycker bäst om. Det är roligt att kunna göra det även här på boendet. Sedan jag kom hit har min stressnivå sjunkit. Det är skönt att ha ett eget ställe, känna till rutinerna och veta i förväg vad som ska hända. Det har gjort att jag känner mig mer säker på mig själv. Det tas stor hänsyn till ens energinivå här. Om nivån är låg kan man ha hörlurar på sig när man äter middag. Man får också välja om man vill äta med gruppen eller i sin lägenhet. Förutom att måla hänger jag gärna med kompisarna på boendet, spelar spel eller pysslar.”  

 

Ungdom vid Luna Ungdomsboende

Välkommen till oss

För oss är det en självklarhet att ungdomarna är delaktiga i sin vardag för att trivas och utvecklas. Alla hjälps åt och tillsammans utför vi sysslor som att laga mat, diska, tvätta och städa. Middagar lagar och äter vi tillsammans på boendet.  

Det är viktigt att ha roligt. Tillsammans hittar vi på olika saker, som att gå på bio, spela bowling eller andra aktivitet som ungdomarna önskar.  

Boendet ligger omgivet av naturen och utanför huset finns en gräsmatta och altan som kan nyttjas av de boende.  

Varje vecka är det möte med medarbetare och ungdomar. Där finns möjlighet att komma med förslag på måltider och aktiviteter samt få svar på eventuella frågor. Detta är också ett forum där man pratar om kommande vecka och övergripande frågor som gäller boendet. Här diskuteras både det som varit bra och det som kan utvecklas.