Hem / Lunagymnasiet

Välkommen till Lunagymnasiet

– en del av Utvecklingspedagogik

Inbäddad i grönska med naturen in på knuten

 

Vi erbjuder en skolgång med individuella anpassningar efter varje elevs förmåga med höga kvalitetskrav, där eleverna har möjlighet att påverka både arbetssätt och programinnehåll i utbildningen. Undervisningsgrupperna är små och skolan har hög personaltäthet.  

 

Lokalerna på skolan är anpassade utifrån vår specialpedagogiska helhetstanke. De är personligt inredda och den tekniska utrustningen ska spegla verksamhetens behov och underlätta vid inlärning och kunskapsförmedlande. Klassrummen och våra så kallade studierum erbjuder en lugn och trygg miljö.  

 

Skolan ligger inbäddad i grönska med naturen alldeles in på knuten, i direkt anslutning till Lidingö naturreservat. Med kollektivtrafiken tar det bara 22 minuter att åka till oss från Stockholms centralstation. Bussen stannar nära skolan. 

Kontaktuppgifter

 

Kottlavägen 116C
181 41 Lidingö

 

E-post: lunagymnasiet@up.se
Telefon: 010-140 12 50

För elever och vårdnadshavare i vår verksamhet

Nu hittar ni all information och matsedel på SchoolSoft. Logga in via knappen här eller i vår meny.

Vårt erbjudande

Resursgymnasium

Resursgymnasiet vid Lunagymnasiet vänder sig till elever med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Våra program

Estetiska programmet med inriktning bild och formgivning

En praktisk utbildning med teoretisk grund för dig som vill ha skapandet i fokus. Du läser bland annat kurser i bild och formgivning. Du får testa på kreativt skapande i form av målning, keramik, textiltryck, illustrationer, grafik och foto. Estetiska programmet är tre år och är högskoleförberedande. Om du söker till Estet – Bild och formgivning så kommer du att få göra arbetsprover. Du kommer att få information om arbetsproverna skickad till dig med epost när ansökan är stängd.

Studievägskod: ESBILASP-LÖG

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap

En bred studieförberedande utbildning där eleven med kurser som historia, kommunikation, psykologi och språk lär sig att arbeta demokratiskt och förstå andra människors värderingar och levnadssätt. Eleverna arbetar såväl enskilt som i grupp, gör studiebesök samt får möjlighet att lyssna till gästföreläsare. Samhällsvetenskapsprogrammet är tre år.

Studievägskod: SABETASP-LÖG

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap

En bred studieförberedande utbildning med kurser i bland annat matematik, kemi, fysik och biologi. Arbetssätten varierar och eleverna arbetar såväl enskilt som i grupp, de får göra studiebesök och utföra spännande laborationer. Naturvetenskapsprogrammet är fyra år.

Studievägskod: NANATASP-LÖG

Läs mer

Introduktionsprogrammet med inriktning individuellt alternativ

En utbildning för elever som är obehöriga till gymnasiet. Det innebär att utbildningen är individuell och utformas efter elevens behov. Programmet innehåller kompletterande studier från grundskolan, gymnasiekurser och andra utvecklande insatser. Längden på introduktionsprogrammet kan variera.

Studievägskod: IMINDASP-LÖG

Läs mer
Hoppa över Aktuellt från oss

Vi samverkar med Luna Ungdomsboende

Klicka på verksamheten för att läsa mer om den.

Händer håller samman

Slussen

Lunagymnasiet driver med stöd av SPSM ett utvecklingsprojekt för elever med problematisk skolfrånvaro, Slussen. Slussen är till för dig som under en lång tid haft en problematisk skolfrånvaro eller inte alls gått i skolan under en period och är i gymnasieåldern. Vi individanpassar en plan för att du ska kunna återuppta din skolgång inom gymnasieskolan.

Några ord från oss

”Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud ea commodo incididunt consequat.”

profilskissbild

Linus Bark

REKTOR

Telefon: 070-338 14 28

E-post: linus.bark@up.se

Elever i bildsalen

Jag blev extremt positivt överraskad när jag började här. Det jag uppskattar mest är gemenskapen och den tillåtande stämningen elever emellan och hur lärarna ser och agerar vid olika situationer. Lärarna har en ödmjukhet i att de inte alltid kan förstå exakt, men man känner att de litar och lyssnar på en.

 

Till skillnad från i en stor skola mår jag mycket bättre här och har också själv kunnat lära vad jag behöver. Eftersom jag nu är på en skola som kan möta mina behov och avlasta mig, har jag mer utrymme att själv tänka på hur jag bäst jobbar. Efter gymnasiet tänker jag plugga vidare på universitetet.

 

Elev vid Lunagymnasiet

Skulptur som formas av elev

Vi ser eleverna och lyssnar på dem – på riktigt!  Våra elever har en fantastisk fin respekt gentemot varandra. Vi är alla olika varandra på vissa sätt och det blir så tydligt på vår skola, vilket verkar främja tolerans. Jag har inte märkt det på samma sätt på andra skolor. 
 

Här har eleverna möjlighet att utvecklas i sin takt och vi tar varje elev på allvar. Att eleverna blir sedda är liksom vår profil. Det är väldigt tillfredsställande. Vi kollegor samarbetar väl och utvecklas och lär av varandra. Blandningen av skratt, humor och seriöst arbete passar mig bra. 

 

Jonas

Pedagog vid Lunagymnasiet

Välkommen till oss

Vår skola är omgiven av naturen, vi tar gärna promenader i närområdet.  

Våra klassrum och studierum är väl anpassade för att skapa bästa förutsättningar för studiero 

Flera av oss uppskattar att göra schemabrytande aktiviteter så varje år erbjuder vi olika aktiviteter. Bland annat åker vi på skidresa, firar Halloween, besöker muséer, springer ”Lunaloppet”.  

Att få skapa och vara gränslöst kreativ är både utvecklande och uppskattat.